Werkvoorbereiding

Goed gereedschap is het halve werk’ of ‘twee keer meten, één keer zagen’, zijn twee voorbeelden op microniveau van wat wij als werkvoorbereider doen. Maar er is meer. Een werkvoorbereider is verantwoordelijk voor schrijven van werkplannen, inkoop van materialen, planning, leveringen, calculatie, werktekeningen en werkinstructies. Binnen het mooie vak van werkvoorbereider hebben wij de specialisaties zoals calculator, tekenaar en planner in huis.

Heeft u een werkvoorbereider nodig?

Heeft u een (bouw) project dat binnenkort van start gaat en zoekt u een werkvoorbereider; een specialist die u ontzorgt op het gebied van planning en organisatie?
Wij regelen de volledige planning voor een (bouw) project. We treden op als adviseur richting de opdrachtgever, onderaannemers en, indien van toepassing, het bevoegd gezag. Bij de wat kleinere bouwprojecten zijn wij als werkvoorbereider bovendien de calculator, die de totale begroting opstelt en eventuele financiële mee- of tegenvallers berekent. Heeft u een (bouw) project dat binnenkort van start gaat en zoekt u een werkvoorbereider; een specialist die u ontzorgt op het gebied van planning en organisatie?
Wij regelen de volledige planning voor een (bouw) project. We treden op als adviseur richting de opdrachtgever, onderaannemers en, indien van toepassing, het bevoegd gezag. Bij de wat kleinere bouwprojecten zijn wij als werkvoorbereider bovendien de calculator, die de totale begroting opstelt en eventuele financiële mee- of tegenvallers berekent.

De werkzaamheden beginnen al ruim voordat de eerste schop de grond in gaat. Een goede planning heeft alles te maken met zorgen dat er voldoende mankracht, materialen en machines beschikbaar zijn om het project te kunnen realiseren. Dat regelen wij grotendeels vooraf in overleg met u als opdrachtgever; en tijdens de uitvoering houden wij strak de vinger aan de pols en houden u op de hoogte van het verloop. Per definitie krijgen wij te maken met problemen en tegenvallers: Het regent te hard om een fundering te kunnen storten. De kraan is defect en er is geen reserve beschikbaar. Er blijkt een zeldzame kikker in het gebied te huizen en de bouw loopt vertraging op. Er melden zich onverwacht meerdere mensen ziek. Wat er ook gebeurt, wij houden het hoofd koel en beperken eventuele gevolgen tot een minimum. Er past maar één mentaliteit bij het vak van werkvoorbereider, en dat is: zorgen dat het voor elkaar komt.

Referenties

Bij van Citters Beheer B.V., voormalig fosfor fabriek Thermphos, zijn wij al ruim 2 jaar aan de slag als toezichthouder en werkvoorbereider tijdens deze mega ontmanteling en sloop. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van en met onze relatie Enforcement B.V. Het betreft hier een fabrieken complex die tot onder maaiveld gesloopt dient te worden en waarbij zowel asbest, fosfor en radioactiviteit aanwezig zijn.

Het is een zeer complex ingewikkeld, maar oh zo mooi project, en ben ook trots dat wij hier deelgenoot van mogen zijn.

  Kijk gerust eens op: www.sanerendoejesamen.nl daar ziet u een referentie filmpje over verwijderen transportbruggen bij Van Citters Beheer B.V. (voormalig fosfor fabriek Thermphos)

  Overige referenties:

  • Gromax verhuur
  • Monto vastgoed
  • Enforcement
  • Van Citters Beheer
  • HMS Steigerbouw

  In gesprek met Willem Lorié

  "Veilig werken, anders werken we niet"

  Bovenstaande is een term die we vaker horen, maar zo belangrijk is. Wij beschikken vanzelfsprekend over VCA-Vol, BHV, Hoogwerker en Heftruckcertificaat. En niet vanwege het zelf uitvoeren (ook zijn wij daar natuurlijk nooit te beroerd voor om een helpende hand te bieden), maar meer om te weten hoe het werkt en om op die manier te adviseren en controleren. Zo kunnen wij op een juiste wijze de mensen aansturen.

  Ondersteuning van uw project, voor zowel de korte als lange termijn (parttime of fulltime), is mogelijk. Hebben wij uw interesse gewekt of heeft u vragen? Bel of mail gerust voor een vrijblijvende kennismaking.